HAR DU EN FORFLYTNINGSVEJLEDER I HJERTET?

Vores forflytningsvejlederuddannelse giver medarbejderne på plejecentre, i hjemmeplejen, på træningsområdet samt pædagogiske institutioner muligheden for at arbejde med de grundlæggende principper indenfor forflytning. Igennem forflytningsvejlederuddannelsen får medarbejderne lov til at arbejde med produkt- og aktivitetsanalyse af forskellige hjælpemidler – såsom sengebånd, forflytningshjælpemidler til manuelle glide-/vendesystemer.

Vi arbejder også med videoanalyse i forhold til det naturlige bevægemønster samt analysering af arbejdsteknik. Derudover arbejdes der med case-baseret øvelser i forhold til konkret forflytninger, men også med medarbejderen i rollen som formidler, observatør og instruktør. Gennem faglig sparring, gruppearbejde og refleksion over egen praksis introduceres medarbejderen til risikovurdering, lovgivning og videre arbejde med forflytning i egen organisation.

Imellem de 2 moduler vil medarbejderen få en hjemmeopgave, hvor der skal de skal blive klogere på hvordan den lokale forflytningsorganisation er opbygget. Derudover skal medarbejderen finde en konkret case, hvor der er en forflytningsproblematik og lave en risikovurdering af denne.

Efter endt uddannelse vil medarbejderen kunne:

 • Vejlede kollega i konkret forflytning og principper.
 • Analysere bevægemønstre hos borger.
 • Analysere arbejdsbevægelser hos kollega.
 • Have kendskab til et udvalg af forflytningshjælpemidler.
 • Kunne risikovurdere en forflytning samt matche funktionsniveau med hjælpemiddel og personhjælp.
 • Kende til lovgivning på forflytningsområdet.

Undervisere:

 • Dorte Vennerstrøm, fysioterapeut og konsulent fra Spilerdug.
 • Helle Buggeskov, ergoterapeut og konsulent fra Spilerdug.
 • Nanna Westby, fysioterapeut og konsulent fra Spilerdug.

Alle har flere års erfaring indenfor undervisning og forflytning.

Datoer for kursus i 2020:

Modul 1: Den 4., 5., 6. og 7. maj 2020.

Modul 2: Den 28., og 29. maj 2020.

Hvad koster uddannelsen?

Uddannelsen koster kr. 4.950, – inkl. materialer. Der tillægges moms.

Hvor foregår undervisningen? 

Undervisningen foregår i demostuen på SOSU ZBC Ringsted på Selandia Park 6, 4100 Ringsted.

Hvordan melder man sig til? 

Tilmelding via www.spilerdug.dk/kurser.

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte:

Nanna Westby på tlf. 25 47 07 55 eller på mail: nanna@spilerdug.dk

Tilmeld dig nu

E-læring

Vores E-læring er et tilbud til vores faste kunder. På vores E-lærings kursus lærer kursisten de grundlæggende principper ved såvel forflytning som ved anvendelse af spilerdug.

Kurset understøtter forflytningsvejledernes og koordinatorernes daglige arbejde med at fastholde og udvikle hensigtsmæssige forflytninger. Kurset kan tages hvor du vil og når du vil, og kan også anvendes som blended læring, f.eks. i relation til jeres egne kurser og uddannelser i forflytning. Du kan læse mere i vores folder, eller ring og hør mere om konceptet og mulighederne, også hvis du ikke er kunde.

Se folder

Tilmelding

Du kan tilmelde dig vores udbudte kurser og uddannelse i formularen her

Derudover er du naturligvis velkommen til at ringe eller sende en mail, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for, hvordan vi kan tilpasse uddannelse, træning m.v. til din arbjedssituation.

 • Efter kursustilmeldingen vil du modtage en faktura os. Det er vigtigt, at du udfylder EAN-/CVR-nummer, hvis din arbejdsgiver betaler for dig.
  Som deltager på kurset, accepterer du at eventuelle videos/ fotos fra kurset, hvor du kan optræde, kan anvendes af Brehms Spilerdug Aps, på hjemmeside, facebookside, i undervisningsmateriale og vejledninger
  Ved annullering 8-10 uger før afholdelse betales 25% af deltagergebyret. Ved annullering 4-8 uger før afholdelse – betales 50% af deltagergebyret. Ved annullering mindre end 4 uger før afholdelse – betales 100% af deltagergebyret.