Rengøring og desinfektion af Spilerdug

Da der ikke er syninger/huller i spilerdug, kan rengøring og desinfektion hurtigt gennemføres ved at tørre spilerdugen over med vådklude f.eks. med sæbe og/eller med desinficerende midler (f.eks. ethanol, sprit, klor). Spilerdug er testet med en række produkter på markedet herunder wetwipe Universal, wetwipe Ethanol og Sæbe og wetwipe Chlorine.

I dén periode spilerdugen benyttes hos en bestemt person, kan det skylles op i hånden – evt. vaskes i vaskepose i maskine på skåneprogram uden hård centrifugering og uden brug af blødgøringsmiddel.​

Spilerdug er ikke et recirkulations-hjælpemiddel, og det anbefales at betragte spilerdug som et materiale, der følger en enkelt person. Når spilerdugen er slidt eller personen ikke skal benytte den, kasseres den.
Hvis en arbejdsplads recirkulerer spilerdugen, anbefales det, at klinisk sygeplejerske skriver en procedure herfor samt at man løbende tester glideevnen efter vaskSpilerdug KAN vaskes ved 80 grader, men afhængigt af vaskeproces, centrifugering og tørring kan det slide spilerdugen meget. Hvis spilerdugen recirkuleres, anbefales det, at en klinisk sygeplejerske skriver en procedure herfor.

Alle glidematerialer mister effekt ved brug og i vask, og derfor kan det anbefales at have en procedure for antallet af vaske-/renseprocesser.