Vores 3 typer Spilerdug
Spilerdug er et hjælpemiddel til at nedsætte friktion ved personforflytninger samt på- og afklædningssituationer. Ved brug forebygger du fysisk belastning og nedslidning af hjælperen og friktionsskader hos personen du forflytter.
Spilerdug er testet og godkendt i henhold til det medicinske direktiv siden 2006 og er Økotex 100 certificeret efter Teknologisk Instituts forordninger.
Spilerdug er glat på begge sider og i alle retninger. Du kan derfor ikke vende det forkert. Spilerdugen skal altid ligge dobbelt, enten som et foldet stykke eller som to enkeltstykker ovenpå hinanden.
Spilerdug forhandles i 3 forskellige niveauer af fleksibilitet elastisk, mellem og uelastisk, hvilket er et udtryk for elasticiteten i det diagonale træk.
Størrelser
Spilerdug fås i forskellige størrelser ruller og enkeltstykker. Klipper man et stykke Spilerdug fra en rulle benyttes en skarp saks eller cutter. Størrelsen på Spilerdugen skal dække personens trykpunkter og give glid i hele bevægeretningen.
Vores Spilerdug er CE-mærket i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) MDR 2017/745 af 5. april 2017 om medicinsk udstyr og efterlever standarden DS/EN ISO 21856:2022. Se mere her
Genveje:
Rød
Elastisk
Denne Spilerdug er bedste valg ved påklædning og afklædning af tøj, og ved bar hud, da den er meget elastisk og føles blød. Den er endvidere velegnet til forflytning ved terminalpleje og til forflytninger af personer, hvor lyden vil genere – fx demente. Kan placeres direkte under personen, Spiler+ eller Alseat.
Grøn
Mellem
Er en allround Spilerdug og den mest velegnede til de generelle forflytninger, for eksempel forflytning i seng eller i kørestol, påsætning og aftagning af sejl, mv. Den mindre elasticitet gør den nemmere at håndtere ved placering og fjernelse. Kan placeres direkte under personen, Spiler+ eller Alseat.
Rengøring af Spilerdug
Da der ikke er syninger/huller i Spilerdug, kan rengøring og desinfektion hurtigt gennemføres ved at tørre spilerdugen over med vådserviet fx med sæbe og/eller med desinficerende midler (f.eks. ethanol, sprit, klor).
Spilerdug er ikke et recirkulationshjælpemiddel, og det anbefales at betragte Spilerdug som et materiale, der følger en enkelt person. Når Spilerdugen er slidt eller personen ikke skal benytte den, kasseres den. Hvis Spilerdugen recirkuleres, anbefales det, at en klinisk sygeplejerske skriver en procedure herfor.
Alle glidematerialer mister effekt ved brug og i vask, og derfor kan det anbefales at have en procedure for antallet af vaske-/renseprocesser.