Vores 3 typer Spilerdug

Spilerdug er et hjælpemiddel til at nedsætte friktion ved personforflytninger samt på- og afklædningssituationer. Ved brug forebygger du fysisk belastning og nedslidning af hjælperen og friktionsskader hos personen du forflytter.

Spilerdug er testet og godkendt i henhold til det medicinske direktiv siden 2006 og er Økotex 100 certificeret efter Teknologisk Instituts forordninger.

Spilerdug er glat på begge sider og i alle retninger. Du kan derfor ikke vende det forkert. Spilerdugen skal altid ligge dobbelt, enten som et foldet stykke eller som to enkeltstykker ovenpå hinanden.

Spilerdug forhandles i 3 forskellige niveauer af fleksibilitet elastisk, mellem og uelastisk, hvilket er et udtryk for elasticiteten i det diagonale træk.

Størrelser

Spilerdug fås i forskellige størrelser ruller og enkeltstykker. Klipper man et stykke Spilerdug fra en rulle benyttes en skarp saks eller cutter. Størrelsen på Spilerdugen skal dække personens trykpunkter og give glid i hele bevægeretningen.

Vores Spilerdug er CE-mærket i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) MDR 2017/745 af 5. april 2017 om medicinsk udstyr og efterlever  standarden DS/EN ISO 21856:2022. Se mere her

Genveje:

spilerdug farver 1 e1592210671284

​Rød

Elastisk

Denne Spilerdug er bedste valg ved påklædning og afklædning af tøj, og ved bar hud, da den er meget elastisk og føles blød. Den er endvidere velegnet til forflytning ved terminalpleje og til forflytninger af personer, hvor lyden vil genere – fx demente. Kan placeres direkte under personen, Spiler+ eller Alseat.

spilerdug farver 2 e1592210714649

Blå

Uelastisk

Denne Spilerdug er til forflytning af tunge personer på temperaturfølsomt underlag, vekselstrykmadrasser der ikke kan gøres hårde el.lign. Den er uelastisk og den kan føles lettere at placere og fjerne. Kan placeres direkte under personen, Spiler+ eller Alseat.

Rengøring af Spilerdug

Da der ikke er syninger/huller i Spilerdug, kan rengøring og desinfektion hurtigt gennemføres ved at tørre spilerdugen over med vådserviet fx med sæbe og/eller med desinficerende midler (f.eks. ethanol, sprit, klor).

Spilerdug er ikke et recirkulationshjælpemiddel, og det anbefales at betragte Spilerdug som et materiale, der følger en enkelt person. Når Spilerdugen er slidt eller personen ikke skal benytte den, kasseres den. Hvis Spilerdugen recirkuleres, anbefales det, at en klinisk sygeplejerske skriver en procedure herfor.

Alle glidematerialer mister effekt ved brug og i vask, og derfor kan det anbefales at have en procedure for antallet af vaske-/renseprocesser.

aftoerring ikon e1588246865133

Tåler aftørring med klor/ethanol/sprit

håndvask ikon sort e1592209392760

Tåler håndvask

ikke tørretumbling e1592209529610

Tåler ikke tørretumbling

ikke stryg e1592210175567

Tåler ikke strygning